sobota 11. dubna 2015

Banánové lívanečky rýžové




A máme tady opět jednu rychlovku k snídani. Banánové lívanečky, nejjednodušší záležitost na světě a taky nerozmanitější. Ať do nich dáte cokoliv a obložíte je čímkoliv, vždycky budou skělé. Minule jsem vám tu dávala recept na banánové lívačky se lněnými semínky a dneska tu máme další recept na tuhle dobrotu ale tentokrát s rýžovou krupicí.



Banánové lívanečky rýžové


(1 porce)

  • 1 banán
  • 2 vejce
  • 4 lžíce rýžové krupice
  • med kdo chce já je nesladím 




Vezmeme vyšší nádobku, používám vyšší odměrný válec. Do něj nalámu na kousky banán, rozklepnu dvě vejce a přidám rýžovou krupici (koupíte v kauflandu v průhledném sáčku u mouk). Pak už jen stačí vytřít pánev olejem metličkou nebo papírovou utěrkou s kapkou oleje, nalít na horkou pánev trochu těsta o velikosti lívanečků a opéct z obou stran dozlatova. Ozdobit ovocem, jogurtem nebo tvarohem. 
Já mám na lívanečkách bílý selský jogru, mražené mango a lesní směs. 


Žádné komentáře:

Okomentovat